TRADE WITHOUT BORDERS FOR THE COMPANIES OF GREECE – THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA INTERREGIONAL AREA – TRAWBOR

Ο ΣΕΒΕ υλοποίησε ως επικεφαλής εταίρος στο έργο «TRADE WITHOUT BORDERS FOR THE COMPANIES OF GREECE – The former Yugoslav Republic of Macedonia INTERREGIONAL AREA» με ακρωνύμιο TRAWBOR. Το έργο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος IPA «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων για τη συλλογή και αυτοματοποίηση δεδομένων και πληροφοριών για εξαγωγές και συγκέντρωση αυτών σε ένα εγχειρίδιο το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο εξαγωγών παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες. Επιπλέον, αναπτύχθηκε στοχευμένο εκπαιδευτικό υλικό στρατηγικών εξαγωγών που θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων και την ανάπτυξη δια βίου εκπαιδευτικών προγραμμάτων (e-lectures) για συνεχή εκπαίδευση των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Συμμετέχοντες φορείς:

  • ΣΕΒΕ, επικεφαλής εταίρος
  • Entrepreneurial Information Center for the Development of SME in the Cross Border Region, Bitola
  • ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η υλοποίηση του έργου ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2015. Μέσω της υλοποίησης του παρόντος έργου, ο ΣΕΒΕ εκπόνησε ένα Εγχειρίδιο Εξαγωγών Διεθνούς Εμπορίου (ενδοκοινοτικών παραδόσεων – Εξαγωγών) το οποίο αποτελεί ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις – μέλη του αναλύοντας τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν σε όλα τα στάδια της διεθνοποίησής τους.

Επιπλέον, η πλατφόρμα δημιουργίας ηλεκτρονικών μαθημάτων που αναπτύχθηκε, αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιμορφώνονται σε εξαγωγικά θέματα μέσω της παροχής Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.

Το έργο ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2015.